Sağlık-Sen’den Vekil Ebe-Hemşirelere Verilmeyen Nöbet Ücreti İçin Dava
24 Haziran 2021, Perşembe

Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın verdiği “vekil ebe-hemşirelere nöbet ücreti verilmez” kararına dava açtı. 
Vekil ebe-hemşirelerin talep ettiği nöbet ücretine istinaden görüş istenen Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, Devlet Memurları Kanunu Ek 33. Maddesinde yer alan “memurlara ve sözleşmeli personele” ifadesini delil gösterilerek, vekil olarak atananlara nöbet ücreti ödenmeyeceğine dair değerlendirmede bulundu. Bunun üzerine Sağlık-Sen, nöbet ücreti alamayan vekil ebe-hemşireler adına konuyu mahkemeye taşıdı. 
Davada dilekçesinde, COVID-19 pandemisi sürecinde statülerine bakılmaksızın tüm sağlık çalışanlarının bu sürecin bir parçası olduğu dile getirilerek, “Vekil ebe-hemşireler de pandemi döneminde görev yerlerine bağlı kalmaksızın tüm il bünyesinde hem filyasyon hem de aşı uygulamaları kapsamında nöbet tutmak suretiyle kesintisiz hizmetin devamına katkı sağlamaktadırlar” ifadeleri kullanıldı. 
Salgın sürecinde büyük özveriyle çalışan vekil ebe-hemşirelerin tuttukları nöbet karşılığında hak ettikleri ücreti alamadıklarına vurgu yapılan dilekçede, davalı idarenin söz konusu işleminin açıkça hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğu belirtildi. 
 

PAYLAŞ :