Ardahan Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
10 Nisan 2021, Cumartesi

Sağlık-Sen Ardahan Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda tek aday olan Selçuk Recepoğlu Şube Başkanı seçildi.

Sağlık-Sen Ardahan Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu Ardahan Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu’nun yaptığı Genel Kurula; Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Erkan Özdemir, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ertaç Baki’nin yanı sıra Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, Artvin Şube Başkanı Fehmi Er, Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, Iğdır Şube Başkanı Şebnem Yıldızlı, Kars Şube Başkanı Muharrem Koskalan, siyasi parti temsilcileri ve teşkilat mensupları katıldı.

“Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının Alım Gücü Düştü”

Genel kurulda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorun ve taleplerine dikkat çekti.

Her ay açıklanan enflasyon rakamlarıyla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının alım gücünün düştüğünü dile getiren Durmuş, gece gündüz mücadele eden emekçilerin emeklerinin ve alın terlerinin karşılıklarını istediğini söyledi.

Konuşmasında döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizliğin acilen giderilmesi gerektiğine de vurgu yapan Durmuş, ”Döner sermaye sistemi başlı başına bir sorun yumağı. Bu sistem sağlık çalışanlarının emeğini sömürüyor. Herkes bunun farkında. Yaşanan haksızlıklar ve adaletsizlikler için söz yerine icraata geçilmelidir” diyerek yetkililere seslendi.

“Biz Her Zaman Haksızlığın ve Adaletsizliğin Karşısındayız”

Sağlık-Sen teşkilatının büyük bir mücadelenin içinde olduğunu kaydeden Durmuş, ”Biz teşkilatımızla her zaman haksızlığın ve adaletsizliğin karşısındayız. Çünkü biz mücadele etmekle yükümlüyüz. Alın terimiz için, emeğimiz için mücadele ediyoruz. Yorulmadan, usanmadan haksızlıkların, adaletsizliklerin ve eşitsizliklerin üzerine gidiyoruz. Teşkilatımızla bu şuurla omuz omuza yürüyor, yarınlar için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Şube Başkanı Recepoğlu: Yolumuza Olan İnançla Mücadelemizi Sürdürüyoruz

Ardahan Şube Başkanı seçilen Selçuk Recepoğlu yaptığı konuşmada, Ardahan’ı karış karış gezerek sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının dertlerine derman olmak için çalıştıklarını söyledi. Recepoğlu, “Göreve başladığımızda tarih Nisan 2020’idi. Üye sayımızı bir yılda iki katına çıkarmanın gururunu yaşıyoruz. Bu gurur hem yönetim kurulu üyelerimizin hem de temsilci arkadaşlarımızındır. Bizler yolumuza olan inançla mücadelemizi sürdürüyoruz”  diye konuştu.

Sağlık-Sen Ardahan Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Selçuk Recepoğlu, Şube Sekreteri Emine Akar, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Serdar Kızılateş, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Necetttin Güneş, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Olcay Celik, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Canan Alıcı, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Özgür.

PAYLAŞ :