Memur-Sen Heyeti ILO’nun Düzenlediği Uluslararası Konferansa Katılmak İçin Cenevre’de
06 Haziran 2024, Perşembe

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından İsviçre’nin Cenevre kentinde bu yıl 112’ncisi düzenlenen ve 3 Haziran’da başlayarak 14 Haziran'a kadar sürecek Uluslararası Çalışma Konferansı'na ülkemizi temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan başta olmak üzere ILO'nun 187 üye devletinden işçi, işveren ve hükümet temsilcileri katılıyor.

Memur-Sen’i temsilen, Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Gök ile Memur-Sen Dış İlişkiler Uzmanları; Uğur Müftüoğlu, Nuran Geylan ve Gazi Doğan’ın katıldığı konferansta temel çalışma ilkeleri ve hakları üzerine değerlendirmeler gerçekleştiriliyor.

ilocenevre1

Genel Kurulda katılımcılara hitap eden Bakan Işıkhan, çalışma hayatının güncel konularına dair atılan adımları, istihdam ve sosyal güvenlik alanlarındaki tecrübeleri paylaştı.

Filistin Çalışma Bakanı Dr. Enas Dahadha ile de ikili görüşme gerçekleştiren Işıkhan, Türkiye olarak her zaman Filistin halkının yanında olduklarını ve barışın tesis edilmesi için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

iloeylem

Cenevre BM ana binası önünde, Siyonist İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırımı kınamak amacıyla düzenlenen anlamlı protestoya da katılan Memur-Sen heyeti, Filistin ile olan dayanışmasını sürdüreceklerini bir kez daha vurgulayarak, soykırım suçlularının yargılanması için de çağrıda bulundu.

Biyolojik tehlikelilere karşı korunmaya ilişkin standartların belirleneceği konferansta, insana yakışır iş ekseninde bakım ekonomisi hakkında da katılımcılar arasında görüş alışverişinde bulunulacak.

Ayrıca, 6 Haziran’da düzenlenecek Filistin Özel Oturumunda, Gazze’de yaşanan insanlık dramı ve soykırım ele alınacak. 

PAYLAŞ :