Genel Başkan Yardımcıları Barutcu ve Baykan Malatya’da Teşkilatla Buluştu
12 Haziran 2024, Çarşamba

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Yasin Barutcu ve İdris Baykan Malatya Şube tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı’nda teşkilatla buluştu. 

Teşkilat mensuplarına Sağlık-Sen’in gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili bilgi veren Genel Başkan Yardımcıları, aynı zamanda soruları yanıtladı. 

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, sendikal mücadeleye ve temsilcilerin önemine değindi. Sağlık-Sen’in 29 yıllık geçmişiyle, birikim ve tecrübesiyle yoluna devam ettiğini kaydeden Barutcu, 16. kez yetkili sendika olmanın gurunun yaşadıklarını söyledi. 

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Hak Aramanın Nasıl Yapılması Gerektiğini Herkese Gösterdik

Sağlık-Sen’in sahada yaşanan sorunları bilen, gören ve yakından takip eden bir sendika olduğunu kaydeden Barutcu, “Tecrübemiz ve ilkeli duruşumuzla sendikal mücadelenin, hak aramanın nasıl yapılması gerektiğini herkese gösterdik. Bunun en büyük kanıtı da 16. kez yetkiyi almamızdır” dedi. 

Sendikal mücadelenin yanı sıra sosyal sendikacılıkta da örnek olduklarının altını çizen Barutcu, gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgi verdi. Barutcu, “Biz sadece sendikacılık yapmıyoruz, aynı zamanda üyemiz için faydalı hizmetleri de hayata geçiriyoruz. Göreve geldiğimiz zaman ilk yaptığımız iş Sağlık-Sen’e bir otel kazandırmak oldu. Çok şükür ikinci otelimizi de sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın hizmetine sunduk. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızdan yapılan dönüşleri ve memnuniyeti gördükçe ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha görüyoruz. Bu aziz teşkilat yanımızda olduğu sürece çok daha güzel hizmetler hayata geçireceğimize gönülden inanıyorum” diye konuştu. 

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Birlikteliğimizi Koruyarak Hep Daha İleriye Gideceğiz 

Konuşmasına Sağlık-Sen ve Memur-Sen’in kuruluşunun 29. yılını kutlayarak başlayan Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, “Davamızın öncüsü Ağabeyimiz Mehmet Akif İnan’ı rahmetle, minnetle yad ediyorum. Açtığı bu erdemliler yolunda birlikteliğimizi koruyarak yeni bir vizyonla hep daha ileriye gideceğimize de kimsenin kuşkusu olmasın” ifadelerini kullandı. 

Sağlık-Sen’in 16. kez üst üste yetkiyi aldığını de vurgulayan Baykan, hak ve hakkaniyet mücadelesinin omurgası olan teşkilat mensuplarına teşekkür etti. Her platformda her alanda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının menfaatine yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Baykan, “Emeğin tanımını yenileyen, mücadele şeklini ideolojik zeminden çekerek, emekçinin gerçek gündemini esas alan bir anlayışla, sendikacılıkta yeni alanlar açıyor ve bu alanların merkezine alın terini koyuyoruz” dedi. 

Sosyal sendikacılıkta öncü ve örnek sendika olduklarını da belirten Baykan, “Üyelerimize özel projelerimizi tek tek hayata geçirdik ve geçirmeye de devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde liseye ve üniversiteye giriş sınavları yapıldı. 6 bine yakın üyemizin çocuğu Sağlık-Sen Etüt Merkezi’nde bu sınavlara hazırlandı. Bir çocuğumuz bile faydamız olduğu ise ne mutlu bize” şeklinde konuştu. 

Malatya Şube Başkanı Ulutaş: Teşkilatımız Bize Güç Veriyor 

Malatya Şube Başkanı Hasan Ulutaş ise Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Ulutaş, “Birlik ve beraberlik içerisinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın yanında olduk, onlarla birlikte yaraları sarmaya çalıştık. Her zamanda çalışanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Teşkilat mensuplarının kendilerine güç verdiğini belirten Ulutaş, “Bugünlere hep birlikte geldik, birlikte yol almaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

PAYLAŞ :