Genel Başkan Doğan: Üniversite Hastanelerine Ayrı Bir Önem Veriyoruz
14 Haziran 2024, Cuma

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, Karaman ve Konya’da ziyaretlerde bulundu. Konya Üniversiteler Şube’nin Temsilciler Toplantısı’na da katılan Genel Başkan Doğan, “Üniversite hastanelerinde çalışanlara tayin hakkı verilmesi bizim en öncelikli konularımız arasında yer alıyor. Bu konuya ayrı bir önem veriyoruz. Verdiğimiz mücadele sayesinde artık bu konu herkesin gündeminde” dedi. 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Konya ve Karaman’a gitti. 

Sağlık-Sen Yönetimi ilk olarak Karaman Şube Başkanı Beytullah Bayır ile birlikte İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Serkan Yurdakul, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seval Yılmaz ve Karaman Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Halil İbrahim Taşcı’yı ziyaret etti.

Ziyaretlerde, Karaman’da görevli sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri üzerine konuşuldu. 

Ardından Konya’ya geçen Genel Başkan Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, Konya Üniversiteler Şube Başkanı Mithat Şafak ile birlikte Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ile görüştü. 

Ziyaretlerin ardından Konya Üniversiteler Şube’nin Temsilciler Toplantısı’na katılan Genel Başkan Doğan, Sağlık-Sen’in çalışmalarına ilişkin bilgiler vererek, temsilcilerin sorularını yanıtladı.

Temsilciler Toplantısına, Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer ve Konya Şube Başkanı Kerem Şafak da katıldı.

Genel Başkan Doğan: Bu Sorun Yılların Kanaya Yarası

Sağlık-Sen’in yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler veren Genel Başkan Doğan, Sağlık-Sen’in 16’ncı kez yetkili sendika olduğunu söyleyerek, “Üye sayımızı 276 binin üzerine çıkartan, sahada haklı mücadelemizi ve çalışmalarımızı anlatan siz temsilcilerimize teşekkür ediyoruz” dedi. 

“Biz üniversite hastanelerine ayrı bir önem veriyoruz” diyen Doğan, Sağlık-Sen tarafından kurulan Üniversite Hastaneleri Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu hakkında bilgi verdi. 

Üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık profesyonellerinin en önemli sorununun yer değişikliği yapamaması olduğuna dikkat çeken Doğan, “Bu sorun yılların kanayan yarası. Biz de bu konuda ne yapabiliriz diyerek bir platform kurduk. Bu platforma 2 bin 500’ün üzerinde başvuru oldu. Bunların 900’ü eşleşti. Yani Selçuk Üniversitesi’nde görev yapan hemşire arkadaşımız ile Erciyes Üniversitesi’nde görev yapan hemşire arkadaşımız becayiş yapmak istiyor. Biri Konya’ya gelmek, diğeri Kayseri’ye gitmek istiyor. Biz bunların çıktılarını alıp Cumhurbaşkanlığı ve YÖK yetkilileri ile paylaştık, durumu anlattık. Ardından YÖK’te bu konuda adım attı. YÖK, Sağlık-Sen’i referans alarak tayin taleplerine yönelik bir platform kurdu. Sağlık-Sen olarak üniversite hastanelerinde çalışan hemşire arkadaşımız için, ebe arkadaşımız, tekniker ve teknisyen arkadaşlarımız için çalışmalarımız sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Artık Bu Konu Herkesin Gündeminde”

Tayin hakkı konusunda yasal düzenlemenin bir an önce yapılması için çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini kaydeden Doğan, “Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve YÖK ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Üniversite hastaneleri bizim en öncelikli konularımız arasında yer alıyor. Verdiğimiz mücadele sayesinde artık bu konu herkesin gündeminde” diye konuştu. 

Üniversiteler Şube Başkanı Şafak: Yaşanan Sorunları Rektörlerimiz ile Paylaştık 

Konya Üniversiteler Şube Başkanı Mithat Şafak da üniversitelerde yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Toplantı öncesi Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi rektörleri ile görüştüklerini dile getiren Doğan, “Genel Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcımız ile rektör hocalarımız ziyaret ettik. Yaşanan sorunları çözüm önerilerimiz ile birlikte anlattık. Çözüm için elimizden yapmaya devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞ :